2012. szeptember 2., vasárnap

Esküdtek

Esküdtek ők 2012. augusztus 25-én, a férjem születésnapján. Nos, ezt a házassági évfordulót nem lesz nehéz megjegyezni. Szép nap volt és nagyon meleg. Mióta tudtuk, hogy ezen a napon esküsznek, mindenki azon imádkozott, csak jó idő legyen. Ezek az imák szépen összeadódtak és így lett 40 fok.
Előre elterveztem az időbeosztásunkat, amit sikerült is tartani. Olyasmi zökkentett ki, hogy férj itthon hagyta a nászajándékot, a hiányzó fényképezőgép és hogy nem tudok még legalább öt helyen lenni egyszerre. Nagymamám, a tesóm, anyósom mindent nekem mondták mit kellene csinálni és próbáltam is mindenki igényét  és tanácsát figyelembe venni, még akkor is, ha nagyon jól tudtam, ez lehetetlen. A menyasszony fel volt öltöztetve, ki volt kísérve, a vendégek kiszolgálva, süti, pia a helyén, menet összeszervezve, púder, rúzs a táskámban. Ennyi telt tőlem.
Szép menet voltunk, legalább 40 ember, mögöttünk egy harmonikás, akinek a tesóm nem szólt előre, hogy a " férjhez megyek édesanyám nemsokára..." kezdetű nóta nálunk már több, mint 10 éve nem aktuális, úgyhogy majdnem sikerült rögtön lesírni azt a friss sminket, ami egyébként várakozásomon felül szép lett. Azt már tudtam előre milyen szép zenék lesznek a szertartás alatt, de mikor bevonuláskor megszólalt Ákos, hát mindannyian bőgni kezdtünk. Az anyakönyvvezető jobban izgult, mint szokott, talán mert a kolléganőm? - de nagyon szép ceremóniát tartott, volt gyertyagyújtás és koccintás.


A férjem vitte a fiatal párt fényképezkedni, szép kültéri képek készültek róluk, és egész véletlenül "műsorosra" sikerült, hála egy ugyanakkor konvojban vonuló rendőr esküvőnek, közös dudálás, integetés, szóval egy plusz élmény. Sokáig vártunk rájuk, de feltaláltuk magunkat, beindult a zene és táncoltunk, mikor elfáradtunk beszélgettünk. A fiatalok persze meglógtak, a lagzis zene nem igazán az ő műfajuk, a vejemnekvalónak nagyon fájt a foga, a többieknek melege volt - pedig a tulaj még a klímát is bekapcsolta - szóval a 20 emberból állandó jelleggel, csak 6-7 tartózkodott aktívan a teremben.
A kaja nagyon finom volt, újházi tyúkhúsleves, a második pedig rántott sajt és húsok krumplival és rizzsel, káposztasaláta.
Voltak difik, amik ilyen előre meg nem beszélt, le nem szervezett dolgokból adódtak, megoldottuk. Hajnali 4-ig nyomtuk, aztán "hazatértek a legények".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."