2010. május 18., kedd

Újabb "?"

Hogy a fenébe tartozunk az APEH-nak 2000 milliárd(!!) forinttal. A mi cégünket már 5 millió miatt is meginkasszózták, se szó se beszéd. És két heti csúszásról volt szó. Akkor hogy fordulhat elő, hogy ilyen felhalmozódás történik? Az első 10 milliárd után hol voltak a behajtók? És a vezetők felelőssége? Ha én nem veszem észre itt, hogy valamelyik cégnek két héten túli elmaradása van és hagyom, hogy a raktár kiszolgálja, leszedik a fejem. Ha nem ment fizetési felszólítás és a kereskedő csoportot nem informáltam, akkor szintén. Hány olyan cég van Magyarországon, akiken rajta van a bélyegző: El a kezekkel! Magyarán az ő könyvelésük tabu, ott semmit sem szabad észrevenni és megkérdezni, mert az ügyvezető XY (elvtárs). Pedig előrángatnám az összes simlis, a szemhunyásért csúszópénzt elfogadó APEH vezetőt és lesittelném az összeset. Ugyanúgy, mint a poilitikusok közül, innen is ki lehetne kapkodni a férgessét, mert amit tettek, azzal megkárosítottak minden egyes adófizetőt ebben az országban.
Persze tudom, bilibe lóg a kezem, de valahol bíznom kell benne, hogy vannak még törvények ebben az országban.

2 megjegyzés:

  1. Talán még a legutóbbi adóslista közzétételekor volt hír, hogy egy magánszemély megközelítőleg öt milliárd forinttal(!) tartozik az APEH-nak. Akkor bennem is ugyanezek a kérdések merültek fel...
    Bezzeg ha én hibáznék, azonnal rám szállnának pár ezer forint miatt is! :$

    VálaszTörlés
  2. hát igen:( hol vannak ilyenkor a felelősök, akik a közpénzzel úgy tesznek, mintha ajándékba kapták volna? ja, biztos nem volt a munkaköri leírásába.

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."