2010. május 26., szerda

Hétvége több felvonásban:)


Azért többen, mert sokminden zsúfolódott be ebbe a három napba. Már pénteken délután elkezdődött a sürgésforgás a másnapi banzáj miatt. Takarítás, a főznivalók ellenőrzése: olvad-e aminek ki kell olvadnia, megvan-e véve minden a főzéshez, elég lesz-e a borunk? és ilyesmi. Szombaton reggel 5-kor keltem és indult a nagyüzem, a mosógép, a sütő, a tűzhely is beállt mellém a csatasorba. Kis nógatás után pedig a lányok is. Mindenki csinálta a dolgát és koppra készültünk el, délután 4-re. Megfőtt a háromféle kaja: pörkölt, tokány és kisült az őzgerint. Elkészült a főttkrumpli, a tészta és a tarhonya. Be lett töltve a torta, a méteres, megterítettünk, tettünk egy kis glancot magunkra és már ott is toporogtak a vendégek. 12-en voltunk és beszélgetve, eszegetve töltöttük el az időt, bár addigra eléggé fáradt voltam+az a kis bor és szívem szerint fekve dumáltam volna tovább:) Este 8-ig pakoltunk és mosogattunk, de annyira jól sikerült este volt, hogy szinte transzban csináltam a rendrakást.
Megállapítottam, hogy tortasütésben egyre jobbak vagyunk, hál'Istennek a lányomnak van affinitása ezekhez a dolgokhoz és ügyesen mozog a konyhában, a kisebb inkább takarított. 17 éves lett a lány...
Tőlünk és aputól telefont kapott, a többiek is pénzt adtak, mert vezetni tanul és a jogsiára teszi félre ami a borítékokban volt. Persze a nagyobb részt úgyis mi álljuk:)

3 megjegyzés:

  1. Szép torta! Ügyesek vagytok! :-)

    VálaszTörlés
  2. Aaaaa...mindig mindig csak lemaradok
    ezekről a jó bulikról...:((((
    Nagyon guszta ez a torta! Ügyik vagytok!
    Mindjárt megnyalogatom a monitort, hátha átjön valami:)))
    Szatti

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."