2009. június 22., hétfő

Szereposztás


Szombaton ballagáson voltunk. Általános iskolain. Újra együtt a család! Ez most a férjemé.
Egy kérdés: milyen apakép él egy kis srácban, aki azt látja állandóan, hogy apa etet, fürdet, pelenkáz, dolgozik, bevásárol, főz, teriget, és odaviszi anyának a cipős táskáját, mert a ünnepi topánka feltörte a lábát? Ja és, hogy ő mit csinál? Megszoptatja a kicsit, mert azt még mindig neki kell. Ha a hímnem tudna ilyet azt is lepasszolná.
Hiszek abban, hogy a mai világban, ahol a nők is dolgoznak a férfiak is vegyék ki a házimunkából a részüket. DE! Mindennek van határa. Kiscsaj gyesen - félreértés ne essék én is voltam - és mindent a férje csinál. Reggel elmegy a srác dolgozni, a csaj nemtom mit csinál egész nap, de megvárja, míg apjuk hazaér és akkor mennek bevásárolni, ügyintézni és akkor kezd neki a házimunkának is. Nincs otthon tej, kenyér és képtelen lemenni a két sarokra lévő boltba, sőt sétálni sem az udvarra. Építkeznek, de képes felhívni az építkezésen éppen betont keverő férjét, hogy mit egyen ő most, mert üres a hűtő.
A pláne ebben az, hogy a férj nem önként és dalolva teszi mindezt, hanem folyamatosan küszködik, ha már több kettőnél, káromkodik. Mindig fáradt, türelmetlen, vezető beosztásban dolgozik egyébként, hát nem lennék a beosztottja :(
Mi lesz ebből? Apuka uniszex lett. Nincsenek meg a szerepek. Mitől férfi a férfi, és mitől nő egy nő? Nem apukának kellene focizni, szerelni és pecázni a fiával, anyukával pedig lehetne főzni, tollasozni, kártyázni? Ezeket lehet együtt is tudom, de akkor mi a különbség az apa és az anya között?
Vagy ez mindegy? Azért mondják sokan, hogy meleg párok pontosan ugyanolyan jól fel tudnak nevelni egy gyereket, mint egy hagyományos család? Nem tudom, én még mindig a hagyományos modell mellett vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."