2009. november 30., hétfő

Itthon

De most nem jószántamból:( Fájok, ez az igazság. Ízt és szagot nem érzek napok óta, bedagadt az egész fejem és köhögök most már megállás nélkül. Nem táppénz csak szabi. Nem mindegy mennyi fizetést kapok most decemberben ebből az amúgy is jelképes összegből és van még 9 napom. Csütörtökre megpróbálom összevakarni magam, addig is alkalmazom az ÖSSZES népi gyógymódot amit hallottam:)
A kreatívosoknál mostanában két nagy probléma merült fel. Az egyik a posta. Rendszeresen adnak postára általuk készített tárgyakat különböző megrendelőknek itthon és határainkon túlra. Az a tapasztalat, hogy külföldre sokkal nagyobb biztonságban megérkeznek a cuccok, mint nálunk. Ez érvényes a máshonnan rendelt árukra is. A csomag sokszor késik, ha reklamál az ember nem nyomonkövethető pontosan és gyakran sérült, hiányos a csomagolás és ami benne van.
A másik gond a másolás. Évek kellenek ahhoz, hogy egy készítő kialakítson magáról egy képet, kitaláljon egy csak rá jellemző figurát vagy motívumot. Persze, hogy kiveri a biztosítékot ha észreveszi, hogy valaki másolja a munkáját. A rajongók is nagyon figyelnek. A múltkor csoportosan estek neki egy nőnek, aki a sajátjaként mutatott be babákat, amit egy másik csaj már évek óta készít és mutat be a neten. Persze megeshet, hogy két embernek ugyanaz jut az eszébe - elég nehéz újat kitalálni, mert néha én is úgy érzem, ezen a Földön már mindent megcsináltak 1x:) mégis annyira nyilvánvaló volt a csalás. El is tűnt a színről.
Szerencsére amibe én fogtam elég ritka. Kevesen csinálják és nagyon messze vagyok a profizmustól, ráadásul nem ebből akarok megélni. Ha látok egy képet és meg tudom csinálni lerajzolom, csinálok néhány számítást fejben és belefogok. Ha nem megy eldobom és nézek valami mást. Sem könyvem, sem olyan alapanyagom nincs, amivel mások dolgoznak, úgyhogy nem jelentek senkire veszélyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."