2009. július 8., szerda

Temetésről


Nem voltam hajlandó megnézni ezt a cirkuszt. Elmondta Jackson a családjának, hogy milyen módon szeretne végnyugodni és hol?

Méltó volt a temetés hozzá, ha a pompát, a több 1000 síró embert vesszük, de nem méltó az emberhez és a családhoz. Az egész élete megrendezett volt, a színfalak mögött alig néhány baráttal és a családjával. Nehéz erről írni, mások mégis olyan természetesnek veszik, hogy ilyen színpadiasan búcsúzott a világtól. Talmi ragyogás ez és nem szól semmiről, legfeljebb a pénzről. Életében sem kapta meg a bensőséges, kiteljesedett emberi kapcsolatokat, halálában is bazári majmot csináltak belőle. Régebben olvastam Elvis életéről. Halála után a felesége írta meg azt a könyvet és sokmindent megértettem és másképp látok azóta. Jacksont is kísérthette a milliomosok örök problémája, hogy ki az aki csak a pénzéért és más előnyökért közeledik hozzá. A gazdagok csak egy különc emberkét láttak benne és majdnem mindenki elpártolt tőle, mikor bajba került több okból is. Volt-e ember aki előtt nem kellett megjátszania magát, aki előtt vállalta az igazi arcát, aki csak egy kicsit is megértette? Remélem legalább egy ilyen emberrel találkozott életében.

Számít utólag, hogy kik mennek el és hányan vannak egy temetésen? Akinek őszinte a fájdalma, annak aligha. Főleg egy gyereknek, aki nem hiszem, hogy túl sokat felfogott az egészből.
Az anyám temetése 8 éve volt. Rengetegen jöttek el. Később alig emlékeztem az egészre. Úton hazafelé lassan mentünk. Ahogy az ismerős utcákon haladtunk, a szomszédok, akik fél órával azelőtt fekete ruhában kívántak részvétet, átöltözve füvet nyírtak, nevetgéltek egymással. Apu halkan megjegyezte: az élet megy tovább. Igen az megy, ezért nem értem ilyenkor az idegen emberek őrjöngését. Ha valaki fontosnak tartja a részvétnyilvánítást a halott családjának az tegye meg. De egy idegenért, akit személyesen nem is ismertek ekkora cirkuszt csinálni, sorsolással bejutni a búcsúztatóra még olyan áron is, hogy jegyűzértől szereznek belépőt. Szerintem ez minősíti az embereknek egy bizonyos típusát:(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."