2011. március 14., hétfő

Már mindenki

Szerintem, aki akart erről írni már megtette, aztán vagy elolvastam, vagy nem. Az alkotmányos kérdőívről van szó. Komolytalan megítélése az országunkban lakó értelmes, írni, olvasni tudó rétegnek. Tiszta szájbarágás az egész. A nagyobbik része a kérdéseknek, számomra evidens. A legnyilvánvalóbb, amihez ragaszkodom, mint itt élő magyar, a termőföld és a vízkészlet védelme. Ez a minimum. Ismerem az összes összeesküvés elméletet, ami közszájon(közneten)  kering. Vannak reális veszélyek, amelyek lebecsülése orbitális hiba, minden felelős kormány részéről. Ha figyelembe vesszük országunk kedvező, stabil fekvését, éghajlatát, ivóvízkincsét, akkor a legfőbb védendő dologgá kell nyilvánítani a természeti kincseket, mert csak ezt tudjuk hagyni az utódainkra - feltéve, ha meg tudjuk őrizni tisztaságát. Ehhez a ponthoz tartozik a 6-os rögtön, amivel szeretnénk, hogy az alkotmány vállaljon kötelezettséget a jövő nemzedék iránt. Hiszen mivel tehetné ezt annál jobban, mint, ha megőrzi élőhelyünk élhetőségét magunknak. Félek, ebben a "mindeneladó" országban lassan abba az időszakba lépünk, hogy felismerjük a pénzt nem lehet megenni.
Ami legjobban felháborított a gyerekszámhoz kötődő szavazás. Egy lehetetlen elképzelés, ami kirekesztő, értelmetlen és felelőtlen. Jellemzően a MAGYAR felül akarja írni a görög demokráciát. Mert, hogy erre is képes lenne. Remélem, tényleg felejtős lesz ez a rész.
Ami pedig természetes, nem értem miért kell pontozgatni. Ugyanis megvannak eredendően azok a dolgok, amik minden alkotmányban benne vannak. A család, a rend, az otthon, a munka, az egészség védelme. Viszont az ezekhez való jog, mindig feltételes. A feltétel pedig, hogy mit képes adni egy társadalom országa lakóinak. Joga van a gyermeknek enni, az anyának a családdal törődni, az apának állásban lenni, de sajnos elég, ha körülnézek, már nem csak a híradóban, a saját környezetemben és látom, hogy a gyerekek éheznek, a szülők munkanélküliek, nem védik az embereket. Láthatunk másokat, akik tesznek, gyűjtenek, építenek, de csak én látom úgy, hogy nem ez lenne a természetes? 
Azért veti a magamfajta a bizalmát a vezetőkbe, mert azt hiszi ért ahhoz amit csinál. Mert okosabbnak gondolom magamnál. Mindig tévedek és nem tudom megszokni. Képmutatás, pazarlás, fennhéjázás, ezek a mi politikusaink. Lehet a mostani döntéseknek olyan fenomenális következményei lesznek, hogy áldani fogjuk érte mostani királyunkat, de már nem hiszek. Sem ebben, sem másban, csak magunkban.

2 megjegyzés:

  1. "Mindig tévedek és nem tudom megszokni." Én sem. Pedig már előre tudom, most is tévedni fogok :-)
    Ahogy boldogult emlékű Popper Péter mondta: "Ép erkölcsi érzékű ember nem megy politikusnak." Igaz, viszont a lehetőségeink erősen beszűkülnek.

    VálaszTörlés
  2. hitem a hatalom jóindulatában és hozzáértésében gyökere az állandó csalódásaimnak.
    a múltkor azt mondta egy ismerős: "akkor találsz te lelkiismeretes politikust, amikor szűz ribit" - kénytelen vagyok egyetérteni vele :D

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."