2010. augusztus 5., csütörtök

Adalék

Apró sztori a hazudozunk, játszmázunk című, régen folyó támánkhoz. Kis bizonyíték, hogy kortól és szeretettől független a dolog:)

(Ica néni 67 éves.) 10 kg piszkét bontattunk meg magunknak, mert csak egyben eladó, de az egy embernek sok, hát szétdobtuk. Ica néni felhívta a raktárost:
- Robikám, kisfiam, 3 kiló az enyém a piszkéből, de ma csak egyet vinnék el, a többit hagyjátok már a fagyóban, majd a jövő héten haza kerül. - leteszi a telefont, rámnéz - Tudod kisjány, Gyula bátyád - a férje - haragszik, ha egyszerre ennyit viszek haza. Így kilójával be tudom csempészni a fagyóba. Pedig hát ő is eszi és így sokkal olcsóbb, de kinek kell a balhé?

És ez így megy köztük már 45 éve:) Nem akarja meggyőzni a maga igazáról, inkább ráhagyja, ezeket az apró döccenőket meg megoldja maga, ahogy tudja. Például dugipiszkével:D

7 megjegyzés:

  1. http://britamark.hu/hu/node/14

    - hát ez:)

    VálaszTörlés
  2. ahaa:)

    amúgy jók ezek a meghitt évődések:)

    VálaszTörlés
  3. á, áegres.
    :] finom cuccos.

    VálaszTörlés
  4. Ez se nem hazudozás se nem játszma! Tudod, "jobb a békesség" alapon teszi ezt. Így piszke is lesz és az öreg sem fog morogni! :-)

    Ez éppen olyan, hogy mindenki tudni véli ( főleg a nők ), hogy a nők irányítanak mindent de ezt 'nem szabad' kimondani ( legalábbis férfiak előtt nem ), különben a hölgyek borítékolhatják is az oltári nagy veszekedést... :-)
    Egy férfinak az a vég ha nincs - legalább látszólagos - hatalma bizonyos dolgok felett. Ha ennek tudatát elveszik tőle, attól kezdve nem csak az ő élete lesz rosszabb, hanem a körülötte élőké is!
    Szerintem... :-)

    VálaszTörlés
  5. úgy, mint piszke nem ismeritek? :D bocsi, akkor ez biztos egy tájszó.

    VálaszTörlés
  6. mivel ez is megkerülése a konfliktusnak, mégis csak játszma valamilyen szinten, mégha nem is esik súlyosan a latba:)

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."