2012. február 21., kedd

A helyzet

A dolgok nem változnak. A legfőbb téma, hogy meg lehet-e élni 47 000 Ft-ból? Hát nem lehet. Sokadik generáció óta politikus macskajancsik hintik el a dúlás és rombolás magvait az emberekben. Mert nem elegek a nehézségek maguk, még feltétlenül lekezelően kell nyilatkozni a választópolgárok nagyobbik részéről. Ezek a jelen valóban sosem élő, embernek látszó bábfigurák a maguk hiteltelenségével mutogatják a képüket a médiában és uszigatják az embereket. Pont ők, akik kampányon kívül a vidék felé sem néznek és a kényelmes széket látván való világnak dúskálnak költőpénzben, juttatásokban, bizottsági díjakban és hozzájárulásokban.
A ksh aszonta, tavaly 213 000 Ft volt az átlagbér. Nagyon örülök neki, hogy ez így van, a mosolyom is olyan őszinte, mint a vészfékezett vonat kerekeinek hangja a síneken. 
A nem működő gazdaságunk produkálta ezt az eredményt biztosan, ja, meg a 6% átlagbér növekedést is. Azt azért hozzátenném, hogy a rezsiköltségek ezzel szemben több, mint 20%-kal nőttek, úgyhogy az egész hírzuhatagot le lehet húzni a klotyón, mert egyik oldalon jön valami pozitívum, a másik oldalon rögtön érkezik valami 2szer rosszabb.
Valahogy olyan, hogy nincsenek jó megoldások, sőt megoldások sem. Az ember csak önmagától várhat valamiféle választ, döntéseinkben most nem segít senki. Az összes bizalmunkat önmagunkba, a családunkba, a legközelebbi barátainkba vethetjük csak. Szerencsére egyik sem politikus:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."