2010. november 26., péntek

Vita

Azt hiszem az úgy van, hogy okos enged...

Ide mégis leírom. Vitatkozom napok óta Ica nénivel a nyugdíj törvények változásáról. Szerinte én csak ne parázzak, és minden jó lesz majd, meg fognak változni a dolgok. 
Ő viszont nem olvas annyi mindent össze, mint én. Jön itt az anyaság szentségével, meg a házasságéval. Hagyjuk már! A legtöbb magam korabeli azt sem tudja mi az. Hogy akarunk több gyereket, ha nincs biztonság, nincs munka. Manapság nem elég az embereknek, ha nem dübörögnek a fejük felett a fegyverek. Mert nem hülyék.
Nem akarok itt belemenni ebbe a gyerekszám-cigányság-munka-tanulás témába, de Ica néni is szült három gyereket, közben tanult meg dolgozott. Volt hová visszamenni dolgozni. Most is melózik, a nyugdíja 100 körül van, itt 6 órában ad neki a főnök 50-et, a férje is nyugdíjas, még jó, hogy nem fáj a feje és jut dániai útra + kutyafülére. Felesleges vele vitatkozni. Mire én leszek 60-as ő már nem tudja  meg nekem milyen "jó" lesz akkor.


4 megjegyzés:

  1. az icanéniknek a kurva anyját. szűklátókörű idióta, önző és korrupt emberek, amellett, hogy nyilván jó érzékük van a helyezkedésre és a túlélésre. ;)
    megkérdezném tőle, hogy akkor is így pofázna, ha nem lenne ekkora nyugdíja, meg mellé a kényelmes - unaloműző - állása?
    simán csak nem érdekli, mi jön utána és ez a mentalitás, meg az, hogy bele lett nevelve a népbe, hogy majd a mindenható állam eltart, akkor is, ha nem csinálsz semmit, az sodorja ennyire szélsőséges helyzetbe a generációnkat. jó, nyilván nem lehet mindent a múltra kenni, meg nem is bölcs, de ahogy nézem, mi sem(generáció) úgy gondolkodunk jelenleg, hogy majd lesznek utódok, akiknek már most kéne foglalkozni a jövőjével. főleg úgy, hogy a kulcs ehhez a megtakarítás, amiről meg hallani sem akar a legtöbb ember -csak kényszer hatására, ami most ugye bejön :D - mert azt állítják, hogy így sem jönnek ki a pénzükből. tény, hogy vannak, akik valóban így vannak, ám volt szerencsém több száz ember pénzügyeit átnézni személyes beszélgetések során, ahol is azt láttam, hogy erre, nyugaton, azért a többségnek nem azért nincs pénze, mert szarul keres, hanem azért, mert idiótaságokra szórja, főleg olyan, nem lakáscélú hitelekre, amire tulképpen semmi szüksége. nem véletlen, hogy a hetihetes csúfnevű hitelügynökség virágzik és az ilyen átverésekkel lecsúsztatott ostobák ezrei aztán belebuknak, mert eszükbe sem jut, hogy lejjebb vigyék az életszínvonalat,mert őnekik ez jár(!) akkor is, ha éppen el vannak adósodva. ez így durva általánosítás, de mint mondottam, saját tapasztalat, amiből azért merek átlagolni, figyelembe véve a szélsőséges kivételeket, a peremre sodródott devizahiteleseket és a un. mélyszegény réteget is. aztán ott van ma a fenntartóiért nem felelő, sőt azt ál-rabszolgaságba sodró konzumtársadalom is, ami agymosós reklámokkal hirdeti a vásárlás fensőbbségét, meg az önállósodás és öntudat aposztrofálásaként jellemzett szingliséget, minden szellemiséget nélkülözve, csak a nyers vágy-kiélésre összpontosítva. miközben már patkánykísérletekkel is kimutatták, hogy az az állat, aki egy gombnyomásra képes magának orgazmust okozni, az addig foja nyomni a gombot, amíg beledöglik.

    VálaszTörlés
  2. basszus, túl nagy a szöveg hozzá :D
    folyt:

    persze, valójában nem lenne baj a konzumálódás, ám nincs szellemi alapja, nincs benne lélek, ami elidegeníti az embert és így áldozattá válik. nincs meg hozzá a szükséges intelligencia sem, ami meg ugye azért megkérdőjelezné a fogyasztás is magát. elmentünk egy olyan irányba, ami nélkülözi a gyökereket és most csodálkozunk, hogy nincs mibe kapaszkodni, mikor elkezd fújni a szél.
    alap probléma, hogy a választott(!) vezetőink sem arra összpontosítanak, hogy stabil alapokon nyugvó állam legyen, hanem a saját perc-életüket tömjénezik és vonják bíborba(micsoda képek, beszarok magamtól), nem mernek hosszú távú felelősséget vállalni, inkább a tologatnak döntéseket, amíg szélsőséges helyzetbe nem kerülünk. ez pont jól modellezi az általános társadalmi színvonalunkat, lebontva akár az egyed életére is, hiszen minden onnan indul. felelős utódnevelés, ami felelős élettel kezdődik és kihat a későbbi generációk életére is. most, mikor muszájban vagyunk, meg hoznak radikális döntéseket, hogy ettől kimegy az emberek feje, mert az alap bizalmat is eljátszották, hogy hinni merjünk a jövőnkben, illetve a kulturális háttér sincs meg, hogy fel akarják a fogni(itt a többségről beszélek megint) milyen hosszútávú hatásai lehetnek egy-egy döntésnek és meg is akarják azt lépni, mert felelősen gondolkodva azt mondják, hogy legyen, hogy mi ma szívunk, de a későbbi generációk, akár a saját nyugdíjas önmagunk is már nem fog, vagy kevésbé. azaz nincs meg bennünk -és nem is volt, max a háború után, mikor muszájból építettük újra a világot - hogy képesek legyünk áldozatot vállalni egy nem azonnali célért. hiszen ha megvolna, akkor már korábban megléptek volna olyan gazdasági intézkedéseket, amik akkor szarok lettek volna, de mára már látnánk a hasznát. lásd bokros-csomag féle buli.
    mindebben komoly szerepe van a médiának is, mint köz-befolyásoló tényezőnek, hogy mindenféle szart odaengednek a tollhoz, hogy ész nélkül, vagy inkább igenis jól megfontolva szítsa a feszkót féligazságokból és csak benyelje a mostpénzt, de feláldozza érte a szavahihetőség jövő-tőkéjét, vonatkoztatva ezt a mély szellemiségű bulvárszarok gyártására is.
    persze, ezek csak vádak és fröcsögés, így javaslok megoldást is, mint hivatásos kreatív problémamegoldó geci. :)
    mondjuk egy átmeneti szoft-diktatúra, ahol alapos gazdasági elemzés után meghatároznának egy 50éves tervet - hiszen csak a nagyonostobák hiszik, hogy megoldható lenne bármi is 5-20 év alatt, aztán azt kőkeményen végigvernék a népen, persze ehhez előbb el kéne nyomni a szélsőséget, hogy nehogy indulatot szítsanak idejekorán. ebben az 50éves programban benne kéne lenni a felelős pedagógválasztástól kezdve, akik érthetően képesek a lényeget tanítani, az alap műveltség kiterjesztésének is, meg az önismeret fejlesztésének is, hogy átfogóbban és hosszabb távon is képesek legyünk gondolkodni(itt kb 10 évben húzom meg a vonalat a gyengébbek kedvéért), meg az infóáramlás korlátozásának egy ideig, hogy nehogy arra apellálva lázadjanak, hogy máshol biztos jobb. (lásd é-korea)
    stb. meguntam.
    még egy nem gyors de hatékony megoldás: atomot a világnak és aki túléli, az talán tanul belőle.

    bírónő, ennyit kívántam mondani. :)

    VálaszTörlés
  3. na, szép. töröld kérlek a felesleget. a blogspot nem bír el 4000+ karakterrel, viszont korrek ttőle, hogy nem ette meg őket.

    VálaszTörlés
  4. @tolvajhold: idióta lúzer! az észak-korea helyett inkább orwell örökbecsűjét kellett volna felhozni példának, mert é-k eléggé inverz gondolatmenet. nem kéne állandóan részegnek lenni.

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."