2010. november 3., szerda

Jel

"Furcsa dolog, te is bizonyára már ezerszer elmondtad… hogy soha nem fogod megtudni, mire vagy képes, amíg meg nem próbálod. Bármennyire is szomorúan hangzik, legtöbben soha sem próbálnak meg semmit sem csinálni, addig amíg nem biztosak benne, hogy menni fog nekik."

Ez az idézet pont a lenti dolgaimhoz illik. Biztosan nem véletlen, hogy ezt dobta a gép. Vagy csak önigazolást keresek én is? Valami jelet?

2 megjegyzés:

  1. magammal kapcsolatban is sokat foglalkoztat a kérdés, hogy miféle alapon akarok garanciát az életemtől? ha megdöglök, semmi sem lesz a garanciából. élőben dettó: csak a mi önteltségünkkel tüzelt beképzeltségünk félelme az élet természetes folyamataitól hajtja a tutibiztosat, ami önmagában is értelmetlen fogalom, hiszen a biztosat nem lehet fokozni, mindössze eufemizmus. gagyi, ahogy a saját életünk is, bármennyire igyekszünk elhitetni magunkkal, hogy a játszott szerepünknek kizárólagosan van értelme. azzal meg, hogy hajtjuk a biztos dolgokat, pont az élettől fosztjuk meg az életünket, hiszen a garancia előbb utóbb elsivárít, bár ezt egy húszmilkás autóból nehéz meglátni, mert alapon önigazol.
    tuti önigazolás. :D
    a másik ilyen önigazolás a te életed, hogy családos ember vagy és nekik felelősséggel tartozol. de gondolom vannak finom egyensúlyok, hogy kibújjunk a rafkós elme adta csapdából, hiszen vannak családos és kockázatot vállaló, sikeres emberek. talán felelni a felelősségért - ez a megoldás és ugrani, akkor is, ha a másik oldalon nem vár a papucsunk*.
    faszért nem posztot írok, rendesen kifejtve az ilyeneket? :D

    *ezt loptam, de nem tudom most, hogy honnan.

    VálaszTörlés
  2. "faszért nem posztot írok, rendesen kifejtve az ilyeneket? :D" - pontosan ezt akartam válaszolni:D

    amit ennyi éven át megtanultam: semmi sem biztos és semmi sincs kőbe vésve és a legtöbb dolog olyan, amilyen szemszögből nézzük. a félig üres, félig tele pohár tipikus esete:)

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."