2009. október 20., kedd

Tanulságok


Megláttam, a hibaüzenetet: Google server error. Arra gondoltam, hogy akkor mi lesz? Tulajdonképpen mi is? Egy csomó energiát feccöl az ember ilyen megfoghatatlan és irreális dolgokba, mint pl az internet. Mert mi van ha valamilyen oknál fogva egyszercsak nem lesz? Vagy áram nem lesz, mint ahogy most otthonról szóltak a gyerekeim. Mi lenne a kialakult kapcsolatokkal, az így szerzett blogbarátokkal, a rengeteg innen szerzett információval? Bármikor alakulhat úgy, hogy egyik pillanatról a másikra megszűnik létezni ez a kapcsolat. Érdemes hát ennyi időt és energiát a netbe fektetni? Az én kreatív blogom mögött is elég sok munka van - a férjem a megmondhatója, hogy a nemlátható energiámat is leköti, mármint a gondolataim nagyrészét is. Mint ez a blog is, ahogy az elején beszéltük még:) az ember sokszor azon kapja magát, hogy úton-útfélen posztot "ír" fejben.

Nekem fontos lett a blogírás és az ehhez kapcsolódó dolgok. Nehezen tudnám elképzelni-e nélkül a napjaimat. Ez a függőség az inteneten megfordulók többségében kialakul. De képesek vagyunk meglátni a net nélküli életet? Olyan irracionális lenne, pedig lehet, hogy a hétköznapi, emberi életünk kiteljesedne, ha nem írogatnánk, hanem beszélgetnénk. És alkalmat kellene teremtenünk erre, hiszen ahhoz nem elég megnyomni egy gombot:) van egy bizonyos elvárt környezete a beszélgetésnek, ami a cseteléshez, msn-hez, skyp-hoz, e-mail-ezéshez nem kell.

Furcsa belegondolni. Persze a technikai jövő ebbe a virtuális világba terelgeti a népet és azt sugározza, e nélkül már élni sem lehet. A lényeg mégis az egyensúly. Nem szabad egész kommunikációnkat erre alapozni, mert egyszer csak arra ébredünk, hogy elfelejtettünk kézzel írni, a szánkkal beszélni és nincs otthon egy könyv, vagy lexikon.

2 megjegyzés:

  1. nahát, írtam hozzászólásnak egy komplett posztot. :D
    de majd kirakom. csak kozmetikázom kissé.
    hogy ne csak off: változik a társadalom és az életmód. mivel mi a határom állunk, még látjuk a voltat és a jövőt is, így abban a szerencsében van részünk, hogy megérthetünk valamit a múló időből. és berzenkedhetünk, hogy milyen fura is ez.

    VálaszTörlés
  2. Arra a következtetésre jutottam, hogy apáink, nagyapáink ugyanezt mondták anno pl. az autó, a telefon, vagy a mikrosütő megjelenésekor:) változik a világ, sosem volt másképp.

    VálaszTörlés

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."