2011. július 1., péntek

FB

Reggeli fb kalandozásom rögtön a velvetre dobott át. Meghökkenve olvastam, hogy levették a komment lehetőséget a médiatörvény miatt. Megnéztem a velvet fb oldalát és láttam 323 like-olta eddig. Megírtam alant ez a két posztot és mire visszamentem 35-tel több volt. Nem csoda ha valaki azt feltételezte, hogy rövid időn belül 10 000 ember fog ott tolongani. És nem azért mert a velvet olyan értéket közvetít ami nélkül nem lehet élni, hanem két másik, igen emberi okból. Az egyik, hogy a velveten pont a kommentek voltak igen érdekesek, sokszor gondoltam azt, inkább a hozzászólóknak kellene cikkeket írni az oldalra. A másik pedig, amit megtiltanak az összefogásra és ellenkezésre buzdít. Csak azért is működni fog a táboruk és majd ők megmutatják... :)
Azt hiszem a SW-ban hangzik el, minél jobban összeszorítja kezét a hatalom, annál többen csúsznak ki az ujjai közül. Vannak akik semmiből sem tanulnak. Emlékszem mikor indultak ezek a mostani politikusaink. Pont a centralizált, egoista, diktatórikus módszerekkel, megfélemlítéssel irányított, dogmatikus hatalom ellen lázadtak. És most micsinálnak?? Még rosszabbat. Remélem kapnak legalább olyan ellenzéket a nyakukba, mint amilyenek ők voltak. Mert ha azt hiszik amit ők csinálnak az nem legalább ilyen gusztustalan, hát nagyon tévednek:



Szóval eszembe jutott, mikor gimisek voltunk és töriórán a tanárnő már - ha burkoltan is - de a változás szeléről beszélt. Hogy mindig voltak akik a meglévő rendszer ellen lázadtak, ezt hívják fejlődésnek, minél nagyobb a szabadság, annál gyorsabban jönnek a változások és nem mind pozitív. Látszott rajta, ő már az egyetemen is ezt szívta magába, hitt a megújulásban, a rendszerváltásban. Ha véletlenül találkoznánk szívesen leülnék beszélgetni vele, mit gondol most a helyzetről. Az biztos, ha valaki ma akar szervezkedni, híveket gyűjteni a saját igazságához, nem kell szamizdatban rejtőzködő lázító írásokat titokban kinyomtatni, hiszen egyetlen gombnyomással ezreknek adhatja át a gondolatait és még a legmodernebb nyomozási módszerek ellenére is tevékenykedhet szabadon addig, míg megalapozza hívei körét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."