2018. április 12., csütörtök

Migránsok

Mennyire utálom még a szót is. A fidesznek köszönhetjük. Már évek óta használja és már akkor kampányolt vele, mikor még nem is tudtuk, hogy kampányol.

Migránsok és kerítés. Szír háború...

Hazugságok. A fidesz a kerítést a saját céljaira használta fel. Egyrészt folyamatosan félelmet keltett az emberekben, másrészt eljátszhatta, hogy megvédte az országot a migránsoktól. Pedig a kerítés nem az ő ötletük volt. Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere áll elő vele és a fidesz első körben leszavazta. Néhány héttel később - miután rájött milyen sokoldalúan felhasználható ez az ötlet - mégis megszavazta, mint saját tervet. Ezen is jól keretek, és azóta is jó pénzt hoz a konyhára, hiszen az odavezényelt rendőrök és katonák ellátását is az ő cégeik végzik.

Nem kisebbítem le a migránsveszélyt, szó sincs róla. Jól látható, hogy Európa több országában milyen a helyzet. Párhuzamos társadalmak, munkanélküliség, céltalan tömeg, bűnözés. Viszont itt él ez a kettő retorika, hogy itt nincs migráns, ugyanakkor 2017-ben 2300 állampolgárságot adtak ki hivatalosan és legalább 20 000 letelepedési kötvényt adtak el. Tehát ők engedték be ezeket az embereket. A letelepedési kötvény ráadásul több sebből vérzik. Értékpapír kibocsátás, visszafizetési kötelezettség mellett, magas kamattal, a bevétel része kormányközeli cégek offshore számláján landol, és a szerződő fél családtagjaira már nem terjed ki a nemzetbiztonsági átvilágítás.

És mindezek tetejébe milliárdokat költött Orbán Viktor a plakátkampányaira, amikben végig azt nyomatta, hogy megvédi a magyarokat a migránsoktól és Soros Györgytől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reálisan :)

"Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint szombat este."